Křemelina středně hrubá frakce 0,5–1 mm
Diatomitová hornina – křemelina středně hrubá frakce 0,5 mm až 1 mm
Čistá křemelina (diatomit), kalcinovaná a sušená při teplotě 650 °C. Hornina křemelina je tvořena schránkami jednobuněčných řas rozsivek.
Používá se v různých oblastech:
- filtrace,
- prostředek proti hmyzu, roztočům, štěnicím, čmelíkům a především parazitům napadajícím ptáky,
- prostředek proti škůdcům, jako slimákům, mravencům a klíšťatům,
- pěstování bonsají a na výrobu křemelinové akadamy aj.
Frakce křemeliny 0,5 mm až 1 mm je oblíbená pro suché drůbeží koupele. Pro tentýž účel je vhodná i nejmenší frakce křemeliny (nejjemnější).
Křemelinu lze v případě zájmu dodat v širokém pásmu frakcí:
- prach o velikosti 0,5 µm až 100 µm
- granulát 0,3 mm až 0,7 mm
- granulát 0,5 mm až 1,0 mm
- granulát 1,0 mm až 3,0 mm
- granulát 2,0mm až 6,0 mm
Forma: pevná látka, prášek a granule dle frakce jednotlivých částic
Zápach: bez zápachu
pH: 2
Objemová hustota: 350g - 400 g / l;
Základní složení:
- SiO2: 85%
- Al2O3: 5%
- Fe2O3: 3%
Použití pro ptactvo:
Křemelina ve formě nerovnoměrných granulí s velikostí zrn 0,5 až 1 mm umožňuje preventivní ochranu před všemi druhy parazitů. Granule jsou relativně křehké a lehce se rozpadají. V suché drůbeží lázni do určité míry způsobují lehkou prašnost a křemelina se tak usazuje na peří, podestýlce a v prostorách kurníku.
Přirozený tvar krystalické křemeliny a její mikroskopické ostré hrany způsobují fyzické poškození vnějších vrstev schránek parazitů a způsobují tak ztrátu tělních tekutin, vysychání a úhyn. Kromě toho je křemelina díky vysoké absorpční schopnosti vhodná pro vysychání vajíček nebo larev hmyzu a roztočů, čímž účinně brání jejich reprodukci.
Kategorie: | Substráty |
---|---|
Materiál: | křemelina, diatomit, diatomitová hornina |
Frakce: | 0,5 mm - 1 mm |
Zápach: | bez zápachu |
pH: | 2 |
Objemová hustota: | 350–400 g / l |
Materiálové složení: | SiO2: 85 %, Al2O3: 5 %, Fe2O3: 3 % |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.