Křemelina jemná frakce 0,5 µm–100 µm
Související produkty
Detailní popis produktu
Křemelina přírodní, vysoce účinné antiparazitikum. Tvoří ho jemně mletá hornina, kterou vytvořily usazeniny – schránky jednobuněčných řas rozsivek. Čistá přírodní křemelina (diatomit) je kalcinovaná a sušená při teplotě 650 °C.
Používá se v různých oblastech:
- filtrace
- odčervování domácích zvířat
- antiparazitikum s účinkem proti roztočům, štěnicím, čmelíkům, klíšťatům a ptačím parazitům
- prostředek proti škůdcům jako slimáci, mravenci a klíšťata
- pěstování bonsají a na výrobu křemelinové akadamy aj.
Jemně mletá křemelina se okolo domu a zahrady používá jako přírodní antiparazitikum. Přidává se do podestýlky pro slepice a exotické ptactvo, rozprašuje se do srti nebo kožichu domácích zvířat. Dobře účinkuje i při plošném ošetření trávníku nebo louky.
Při plošné aplikaci se jemný křemelinový prášek rozprašuje v místech, kde se klíšťata vyskytují, nebo odkud se dostávají na zahradu. Většinou to jsou sousední pozemky, blízká louka nebo rozhraní lesa. Ošetřuje se pás 1 až 2 metry široký, do kterého se křemelina rozpráší a přes který se klíšťata musí dostat blíž. Po kontaktu s jemným práškem, který je na mikroskopické úrovni ostrý a porézní, roztoči uhynou.
Doporučené dávkování pro plošné aplikování křemeliny je 25 g/m2 plochy.
Křemelinu lze v případě zájmu dodat v širokém pásmu frakcí:
- prach o velikosti 0,5 µm až 100 µm
- granulát 0,3 mm až 0,7 mm
- granulát 0,5 mm až 1,0 mm
- granulát 1,0 mm až 3,0 mm
- granulát 2,0mm až 6,0 mm
Forma: pevná látka, prášek a granule dle frakce jednotlivých částic.
Zápach: bez zápachu
pH: 2
Objemová hustota: 350 g - 400 g / l
Základní složení:
- SiO2: 85 %
- Al2O3: 5 %
- Fe2O3: 3 %
Doplňkové parametry
Kategorie: | Ostatní |
---|---|
Záruka: | 2 roky |
Materiál: | křemelina, diatomit, diatomitová hornina |
Frakce: | jemná, 0,5 µm - 100 µm |
Zápach: | bez zápachu |
pH: | 2 |
Objemová hustota: | 350g - 400 g / l |
Materiálové složení: | SiO2: 85%, Al2O3: 5%, Fe2O3: 3% |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.